GÖRÜNTÜLÜ

YCWK'den irade gaspına karşı serhildanı yükseltme çağrısı

YCWK, AKP-MHP iktidarının Wan'da irade gaspına karşı bir dizi eylem gerçekleştirdi. YCKW, Kurdistan gençlerini Kürt halkının iradesine sahip çıkmaya ve serhildanı yükseltmeye çağırdı.

Yekîtiya Ciwanên Welatparêz ên Kurdistan (YCWK) açıklamasında, "Wan YCWK birimlerimiz gasp edilen halk iradesine karşı ilk andan itibaren eylemsellik içerisindedir. Bu eylemler çerçevesinde;

-Xaçort mahallesinde molotoflarla hedef alınan bir TOMA alev topuna dönmüştür.

-Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan A101 hedef alınmıştır. 

-Nisan Caddesi üzerinde bulunan mobesse kameralar imha edilmiştir.

-Bahçıvan mahallesinde ise birimlerimiz düşmanın zırhlı araçlarına müdahale ederek yola barikat kurup işgalci polislerle çatışmıştır" denildi.

YCWK Wan Birimlerinin yaktığı bu serhildan ateşinin tüm Kurdistan ve Türkiye'ye yayılması işgalcilere en büyük cevap olacaktır. Tüm yurtsever Kurdistan genç kadınları ve gençlerini Kürt halkının iradesine sahip çıkmaya çağırıyoruz. İşgalci faşist Türk devletinden demokrasi adına bir şey beklemek yanılgıdır. Dün ve bugün yapılan bu irade gasplarını şüphesiz yarın da sürdürmek isteyeceklerdir. Tüm onurlu Kurdistan gençliği ve halkı asla işgalcilere geçit vermeyecektir. Bizler de YCWK olarak her zaman olduğu gibi Wan'da ve tüm Kurdistan'da halkımızın yanında öncü güç olarak yerimizi aldık ve almaya devam edeceğiz. Tüm yurtsever Kurdistan gençlerini bu serhildan ateşini yükseltmeye çağırıyoruz."